Lesbostijl weer helemaal hip

Marcio Madeira

Foto: Marcio Madeira

Hebben jullie het gelezen in de Volkskrant magazine nummertje 453? Een zogenaamde ‘modespecial’.

Normaliter gooi ik zulke edities (waar er volgens mij te veel van zijn, dat sowieso) meteen in de daarvoor bestemde oud-papierbak. Bijna belandde daarom ook nummertje 453 tussen de wc-rollen en eierdozen, toen gelukkig mijn oog viel op de rubriek Iemand met smaak.

Gert Jonkers vult de (ondanks het onderwerp ‘mode’ toch leuke!) rubriek deze week met “Patrik Ervell & Gon Buurman – Hoe de lesbostijl uit een 22 jaar oud Nederlands fotoboek in een nieuwe Amerikaanse mannenmodecollectie belandt.” Interessant… Maar wat is de lesbostijl?

Zelf denk ik als mode-nitwit gelijk aan petjes, piekerige kapsels, sportschoenen en slechtzittende spijkerbroeken. Maar ja. De show van de jonge Amerikaanse mannenmodeontwerper Patrik Ervell bevatte “parka’s, spijkerpakken, gebleekte jeans, wortelbroeken en bloezende overhemden.” Dit staaltje creativiteit werd aangewakkerd door een toevallig op de kop getikt fotoboek van de Nederlandse Gon Buurman. Ervell zelf kende Buurman niet. Dus Gert Jonkers erachteraan.  De fotografe achter het boek ‘Poseuses’ met daarin foto’s van lesbiennes in de eighties, bleek zelf in de Amsterdamse vrouwenbeweging te zijn beland. Zodoende. Gon vond het overigens prachtig, die op de Hollandse lesbostijl geïnspireerde mannenmode.

Een tweedehands exemplaar van ‘Poseuses’ (1987) is zo op de kop te tikken. Via BOL.com, bijvoorbeeld.

Lees ook:Blegh: lelijke lesbische kapsels!
Lees ook:Mannen lijken op oude potten (en vice versa)
Lees ook:De veertig meest sexy frontvrouwen op een rijtje
Lees ook:Een trotse lesbienne van 16 zonder zakgeld
Lees ook:Weer lesbisch stel weg uit Utrechtse wijk Zuilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.