Televisie-ambitie Margriet van der Linden niet nieuw

Anne Reinke

Foto: Anne Reinke

Televisie is geen onlogische stap voor de nieuwe presentatrice van Zomergasten. In de VPRO Gids wordt Margriet van der Linden (1970) aan de tand gevoeld. Drukke tijden, want ze gaat niet alleen Bas Heijne opvolgen, haar job als hoofdredactrice van Opzij heeft ze ook nog niet zo lang. Televisie-ambities heeft ze echter altijd al gehad.

In de VPRO Gids doet de out & proud-lesbo trouwens uit de doeken wie ze echt leuke vrouwen vindtMaar een spannend antwoord geeft ze niet: Beatrix en Neelie Kroes. Leuke ‘dwarse’ mannen: Louis van Gaal, Johan Derksen en Pierre Bokma. Nou, benieuwd wie uiteindelijk écht bij Margriet aan tafel mogen aanschuiven… Zelf is ze trouwens fan van de podcasts van The Rachel Maddow Show, een Amerikaans praatprogramma van (duh!) Rachel Maddow, ook out & proud.

Ik zou het niet onlogisch vinden als er een goed praatprogramma komt, geleid door een vrouw. Ze zijn er zat, de leuke interessante vrouwen, en de behoefte is er, geluiden in die richting vang ik in mijn omgeving wel op. De zichtbaarheid van vrouwen in goede programma’s kan wel wat beter“, vindt Margriet. Een toevoeging van mij: De zichtbaarheid van lesbo’s in goede programma’s kan wel wat beter. Hopelijk slaat Van der Linden met haar nieuwe tv-baan twee vliegen in één klap.

Lees ook:Margriet van der Linden, tnx voor de Rachel-Maddow-tip!
Lees ook:Lesbische shagrokers: een onbegrepen volkje
Lees ook:Liefdesbrieven dankzij Zomergasten?
Lees ook:Margriet van der Linden blogt (zij wel)
Lees ook:Margriet van der Linden gaat Zomergasten presenteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.